Tüm Ürün Kategoriler
Menü

Sepetim

Alışveriş sepetiniz boş!

Ara Toplam: 0,00₺
Toplam: 0,00₺

300 TL ve Üzeri Tüm Alışverişlerinizde Kargo Ücretsiz

Paslanmış Kolye Zinciri Nasıl Temizlenir?

Paslanmış Kolye Zinciri Nasıl Temizlenir?

Toz ve kirle parlaklığını yitirmiş, kararmış zincirler, kolyelerinizin kötü görünmesine sebep olmakla kalmaz, zaman içerisinde zincir halkalarının aşınarak kopmasına da neden olur. Altın ya da gümüş zincirleri birkaç adımda temizleyip, ışıltılı görünümlerini korumanız mümkün. Paslı ya da lekeli mücevherler donuk görünebilir ve yeni takılar kadar güzel olmayabilir. Paslar kırmızımsı ve pul pul görünür ve genellikle kostüm takılarında görülürler, leke ise donuk bir görüntüde ve genellikle gümüş takıları etkiler. Takılarınızı temizlemek ve bütün gece göz kamaştırıcı görünmek için paslı ya da lekelenmiş kolyenizi muhtemelen evinizde bulunan birkaç parça ile temizleyebilirsiniz.

Sirke ile takı temizliği

1) Bir kâseyi (240 mL) beyaz sirke ile doldurun. Ardından bir kısmını bir kâseye veya kolyenizi tutacak kadar büyük sığ bir tabağa dökün.

Beyaz sirkeyi çoğu ev eşyası ve bakkalda bulabilirsiniz.

Sirke kostüm takılarına zarar vermez fakat değerli metallere veya taşlara zarar verebilir.

Sirke, pası gidermede harikadır ama kararmada da işe yaramaz.

1) Kolyenizi sirkeye tamamen daldırın ardından kolyenizin tüm parçalarının, özellikle üzerlerinde pas olan bölgelerin sirkenin altına batırıldığından emin olun. Gerekirse, kolyenizin tamamen kapanması için daha fazla sirke ekleyebilirsiniz.

2) Kolyenizin yaklaşık 8 saat beklemesine izin verin.Sirke kolyenize yapışan pası gevşetmek için zaman alacaktır. Kâsenizi gece boyunca bir yere koyun ve sabah kontrol edin.

Uyarı: Kâseyi doğrudan güneşe koymayın, aksi halde sirkeniz ısınabilir.

Bir diş fırçası ile pası fırçalaya bilirsiniz. Kolyenizi sirkeden alın ve bir havlunun üzerine koyun. Ardından kolyenizdeki pası tekrar temizlenene kadar nazikçe ovalamak için bir diş fırçası kullanın. Diş fırçasının kolyenizi çizmeyecek yumuşak kılları vardır.

3) Kolyenizde çok fazla pas var ise, 1 ila 2 saat daha bekletebilirsiniz. Sonrasında kolyenizi soğuk suyla durulayın.

4) Kolyenizin bazı kısımlarını bozmaması için tüm sirkenin gitmiş olduğundan mutlaka emin olun. Suyu temizlemek için özellikle paslı olan yerlere odaklayın.

5) Kolyenizi temiz bir bezle kurulayın ve tekrar takmadan ya da saklamadan önce kolyenizin tamamen kuru olduğundan emin olun. Çünkü kolyeniz ıslanırsa tekrar paslanabilir.

Hepsi Pozitif (8)

Son Eklenen Yazılar