Tüm Ürün Kategoriler
Menü

Sepetim

Alışveriş sepetiniz boş!

Ara Toplam: 0,00₺
Toplam: 0,00₺

300 TL ve Üzeri Tüm Alışverişlerinizde Kargo Ücretsiz

925 Ayar Gümüş Yüzük Ne Kadar Eder?

925 Ayar Gümüş Yüzük Ne Kadar Eder?

Günümüzde altın ne kadar değerli ise gümüşte fazlasıyla değerlidir. Altınların sahtesi olduğu gibi gümüş ürünlerinin de sahtesi bulunmaktadır. Bu içeriğimiz de sizlere gümüş nasıl anlaşılır? Konusuna açıklık getireceğiz.

Gümüş alırken ne aldığınızı bilmek ciddi bir önem taşımaktadır. Ne aldığınızı bilmeniz size fayda sağlayacak tır. Daha önce aldığınız eliniz de bulunan bir ürünün gümüş olduğundan emin olmayabilirsiniz ve çoğu insan sahip olduğu eşyanın gümüş olduğundan emin değildir.

Peki, eliniz de bulunan ürünün veya almak istediğiniz ürünün gerçek gümüş mü yoksa sahte gümüş mü olduğunu anlayabilmeniz için sizlere vereceğimiz ipuçları gerçek gümüşü sahte gümüşten ayırmanıza yardımcı olacaktır.

Gerçek Gümüş Hakkında Bilgilendirme

Gümüş için bazı işaretler bulunmaktadır. Bu işaretler ise sterling kelimesi ile veya sayılarla ifade edilir.Bu sayılar ise 92.5 ya da 925 gibi sayılar gümüşün saflığını belirtir ve gümüş bu sayılar ile damgalanır.

Gümüş nasıl anlaşılır? Diye düşünürken gümüşün üzerinde bulunan değer damgaları, sizlerin gerçek gümüş olup olmadığını anlamanız da yardımcı olacaktır.

Gümüş damgasının yeri mücevherlerinizin türüne göre değişiklik göstermektedir. Gümüş yüzüklerde sabit bir yerdedir. Eğer takınız da bu damgalardan yoksa gerçek gümüş olmama ihtimali yüksektir. Gümüş için parlatma işlemi yapılırken takı üzerinde bulunan bu damga yok olabilir ve böyle durumlarda gerçek olup olmadığını farklı kolay yollar ile anlayabilirsiniz.

Gümüş Sahte İse Nasıl Anlarım?

Bir üst başlığımız olan gümüş nasıl anlaşılır? Konusunda bahsettiğimiz üzere gümüşte damga var ise anlayabilirsiniz fakat parlatma esnasında bu damga silinmiş olabilir ve hızlı bir şekilde gümüşün gerçek olup olmadığını anlayabilmeniz için küçük ipuçları vereceğiz.

●Sizi şüphelendiren bir gümüş var ise mıknatısı ürünün yanına getiriniz. Eğer mıknatıs ile bir tepkime meydana getiriyorsa sahte gümüş olduğunu anlayabilirsiniz.

●Açık renkli bir kumaş ile gümüş ürün ovalanır ve kumaş üzerinde siyah lekelere bırakırsa bu gümüşün gerçek olduğunu sizlere gösterir.

●Gerçek gümüş daha ağırdır ve sahte gümüş daha hafiftir.

●Daha öncesinde elinizde bulunan gümüş takınız kararma yapıyorsa sahte gümüş olduğu anlamını taşımaz. Gerçek gümüşlerde de kararma olabilir.

●Elinizde bulunan gümüş takınızı evde gerçek olup olmadığını anlamak için ise bir buz küpünün üzerine takınızı koyun ve bekleyin buzu hızlıca eritiyorsa eğer gerçek gümüş olduğunu gösterir.

●Gümüşün gerçek olup olmadığını anlamanın diğer bir yolu ise gümüş olup olmadığından şüphelendiğiniz objenin üzerine ufak bir çizik atın ve birkaç damla nitrik asit dökün. Nitrik asit dökülen yer yeşil bir renk aldıysa sahtedir. Gerçek ise hafif gri bir renk alacaktır.

●Kumaş örneğinde bahsettiğimiz gibi bir diğer yol ise beyaz bir kağıt üzerine gerçekliğinden şüphelendiğiniz ürünü hızlı bir şekilde kağıda sürtün. Siyah bir iz bırakıyorsa gerçek gümüştür.

Görmüş olduğunuz gibi gümüş nasıl anlaşılır? konu başlığını maddeleri bu kadar basit anlaşılabilir olduğunu gözler önüne sermektedir. Merak ettiğiniz tüm soruları bize kolayca iletebileceğinizi unutmayın. Esen kalın.

Hepsi Pozitif (8)

Son Eklenen Yazılar