Tüm Ürün Kategoriler
Menü

Sepetim

Alışveriş sepetiniz boş!

Ara Toplam: 0,00₺
Toplam: 0,00₺

300 TL ve Üzeri Tüm Alışverişlerinizde Kargo Ücretsiz

Hangi Bankalar Gümüş Satıyor?

Hangi Bankalar Gümüş Satıyor?

Doğru zaman ve doğru strateji uygularsanız eğer altın veya başka değerli madenlerin sağladığı kazanç kadar siz gümüş yatırımcıları olarak sizlerde gümüş yatırımından kazanç sağlayacaksınız.

Kolaylıkla gümüş alabileceğiniz ve gümüş hesabı açabileceğiniz başlıca bankaları maddeler halinde yazalım.

●Vakıf Katılım Bankası

●Denizbank

●HSBC

●TEB

●Kuveyt Türk Katılım Bankası

●Türkiye Finans Katılım Bankası

Hangi bankalar gümüş satıyor? Sorunuzun cevabını bu başlığımızın altında sizlere bahsettik. Daha farklı bilgileri ve hangi bankalar gümüş satıyor? Başlığının detaylarını alt başlıklarda derleyeceğiz.

Gümüşe Yatırım Nasıl Yapabilirim?

Gümüşe yatırım yapmak için karşınıza çıkacak iki seçenek bulunmaktadır. Bu seçeneklerden bir tanesi hepinizin bildiği gibi normal gümüş ticaretidir. Diğer bir seçenek ise günümüzde sürekli sayısı artmakta olan gümüş satışı yapan bankalardan sanal gümüş olarak adlandırılan gümüşü alarak bu bankaların yardımı ile yatırım yapabilirsiniz.

Gümüş Yatırım Yapmanın Avantajları Nelerdir?

Somut olarak el altında olan gümüş anında nakde dönüştürme imkanı sunmaktadır. Bunun yanında başka bir avantajı ise az rastlansa da doğrudan ödeme aracı olarak kabul görülebilmesidir.

Eğer ki bankada gümüş yatırımı yapmak istiyorsanız ve bankaya yapılan yatırımın avantajlarını merak ediyorsanız kısaca sizlere maddeler halinde bahsedelim.

  1. Banka sisteminde korunması amacıyla herhangi bir risk durumu söz konusu olduğunda dahi bu risk sorumluluğunun tamamen bankaya ait olması.
  2. İstediğiniz zaman diliminde internet üzerinden işlem yapılabilmesi.
  3. Yatırım hesabı ise işlem yapan bankanın bulunması halinde faiz getirisinin bulunması.

 

Gümüş Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Gümüş alırken dikkat etmeniz gereken en önemli husus gümüş aksesuarınızın veya herhangi bir eşyanızın üzerinde yer alan ve kesinlikle olması gereken ayarıdır. Gerçek bir gümüşü sahte gümüşten ayırabilmeniz için üzerinde ayarının yazması o ürünün kesinlikle gerçek olduğunu kanıtlamaz.

Gümüş satışı yapan satıcıya kararma yapıyor mu diye sormanız bir doğru bilinen yanlıştır. Sebebi ise gümüş zaten yapısı gereği kararma yapmaktadır. Kararmasını önlemek için nemden ve sudan uzak tutmalısınız.

Gümüşün Sahte Veya Gerçek Olduğunu Nasıl Anlarım?

Gümüş ürünün gerçek olup olmadığını anlamak için birçok yöntem olsa da aslında uzmanlık gerektiren bir iştir. Gümüş takınızı veya eşyanızı alacağınız markanın ya da aldığınız iş yerinin ticaret odasına kayıtlı olması gerekmektedir. Ticaret odasına kayıtlı ise üretici marka ürünlerinin üzerinde ayar ve tescil edilen markanın adı damgalanmıştır.

Daha önceden sahip olduğunuz gümüş üzerinde damga veya ayar yok ise bir uzman tarafından yardım istemeli ve gerçek olup olmadığını inceletmeniz gerekmektedir.

Hepsi Pozitif (8)

Son Eklenen Yazılar