Tüm Ürün Kategoriler
Menü

Sepetim

Alışveriş sepetiniz boş!

Ara Toplam: 0,00₺
Toplam: 0,00₺

300 TL ve Üzeri Tüm Alışverişlerinizde Kargo Ücretsiz

Kutup Yıldızı Kolye Ne anlama Gelir?

Kutup Yıldızı Kolye Ne anlama Gelir?

Kuzey kutbu, Polaris adı verilen Kuzey Yıldızı’nın gökyüzünde görüldüğü noktaya çok yakın olduğu için, bu yıldız kuzey yıldızı olarak da anılıyor.

Kutup Yıldızı Kolye Ne anlama Gelir?

Dünya döndükçe, diğer yıldızların yerleri dairesel bir ritimde değişiyor. Ancak Polaris, kuzey kutup noktasına yakınlığı sebebiyle sabit kalıyor.
Demirkazık, Şimal Yıldızı veya Kuzey Yıldızı olarak da bilinen Kutup yıldızı, sıradan bir yıldız değil, aynı zamanda bir belirteçtir. Daima kuzey kutbunun bulunduğu yönü gösterir. Kuzey yıldızı, çok eski çağlardan beri gezginlerin ve denizcilerin yollarını bulmalarını sağlamaktadır. Evlerine güvenle dönmek için yıldızlara güvenmek zorunda olan denizciler de bu sembolü üzerlerinde taşırlardı. Bu anlamda Kutup Yıldızı bir anlamda güvenli yolu göstermenin de sembolüdür.
Bu hikâyeyi günümüze taşıdığımızda kişinin kendi yolunu seçmesi gerektiği korktuğu ya da kaybolduğunu hissettiği zamanlarda bu yıldıza sığınabileceği anlamını çıkarabiliriz. Sevdiğiniz, değer verdiğiniz kişiye, onun içinizdeki yerinin hiçbir zaman değişmeyeceği ve doğru yönü onunla bulduğunuzu ifade etmektedir.

Kutu Yıldızı Sistemi Nedir?

Kutup Yıldızı, aslında üç yıldızdan oluşan bir sistem demektir. Sistemin en parlak yıldızı olan A; büyük sarı, parlaklığı değişken sefeit türevidir. Bunun çevresinde dönen ve bir sarı cüce olan B yıldızı, 1780’de William Herschel adlı kişi tarafından keşfedilmiştir. Üçüncü cüce yıldızın varlığı 1929’da saptanmıştır. Kutup Yıldızı’nı gökyüzünde bulmak da oldukça kolaydır. Kutup Yıldızı her zaman bir pusulanın kuzey ibresi doğrultusunda olacaktır. Büyükayı takımyıldızının oluşturduğu “tavanın gövdesinin sonundaki iki parlak yıldızı (Dabne ve Merak) birleştiren hayali doğruyu takip ederek, yaklaşık olarak bu iki yıldız arasındaki mesafenin 5 katı kadarlık bir mesafe ileride Kutup Yıldızı bulunabilir.

Hepsi Pozitif (8)

Son Eklenen Yazılar