Tüm Ürün Kategoriler
Menü

Sepetim

Alışveriş sepetiniz boş!

Ara Toplam: 0,00₺
Toplam: 0,00₺

300 TL ve Üzeri Tüm Alışverişlerinizde Kargo Ücretsiz

Kolye Nasıl Yapılır?

Kolye Nasıl Yapılır?

Kolye Nedir?

Kolye, değerli madenler, değerli taşlar ya da sıradan malzemelerden yapılmış, boyna takıların anlamına gelmektedir. Kolyeler en basit haliyle, bir zincir veya sicim üzerine geçirilmiş taşlardan ya da kolye uçlarından meydana gelirler. Pek çok değerli taş ve yasik keden yapılmış geniş kolyelere ise gerdanlık denir. Değerli malzemelerden yapılmış kolyeler mücevher kategorisine girmektedir.

Kolyeler, genellikle şıklık ve statü simgesi olarak kullanılmış bir aksesuar olmakla beraber doğal taş kolyeler ile şifa arayan kişiler de bulunmaktadır. Örneğin kehribar kolyeler ile çocukların diş çıkardıkları zaman yaşadıkları acılı süreci hafifletme çabası yaygınlaşmıştır. Kehribarın ağrı kesici etkisi olduğu inanışından kaynaklı bu durum, bazı hastalarda kehribar kolye kullanımı yaygındır. Yine farklı doğal taşların iyi enerji verdiği, bazı taşların ise nazardan koruduğuna inanışı, taşlardan yapılma kolyelerin kullanımında sıklıkla başvurulan sebepler arasında yer alabilmektedir.

Kolye Nasıl Yapılır?

Aksesuar kullanımı söz konusu olduğunda kolyelerin yeri ayrı olmaktadır. Neredeyse en fazla tercih edilen aksesuarlardan birisi olduğunu söylersek abartmış olmayız. Kıyafetlerimizin neredeyse tamamı ile uyum sağlayan kolye modelleri deyim yerindeyse şıklığın ve modanın anahtarı oluyor.

Kolye yapımı her aksesuar yapımında olduğu gibi titizlik isteyen bir işlemdir. Kaliteli ve göz alıcı tasarımları üretmek içinde üretim aşamasında fazlasıyla dikkat edilmelidir.

Günümüzde birçok gümüş kolye yapımı üreticisi yüksek kar elde etmek ve maliyeti aşağıya çekmek amacıyla üretimde bakır kullanımına yer vermektedir. Kullanılan bakır madenide üretilen gümüş aksesuarların kalitesiz ve renginin kızıla dönü olmasına sebep olmaktadır.

Bu nedenle kaliteli ve uzun ömürlü aksesuarlar üretmek amacı ile kolye üretiminde asla bakır madenine yer vermemeliyiz. Onun yerine gümüş kolye tercih edebilir ve bu sayede kızıl renge dönüşmeyen kaliteli şık tasarımları elde edebiliriz.

Kolye Üretim Aşaması

Kolye üretim aşaması öncesi yapılacak olan ilk işlem tabi ki hangi modelin yapılacağı kararının verilmesidir. Taşlı veya taşsız tasarım yapılacak ise ona göre gerekli işlemler sırası ile gerçekleştirilir.

Örneğin taşlı bir kolye tasarımı üretilecekse muhakkak 1000 ayar gümüş kullanılması gerekmektedir. Bunun nedeni ise taşın kolaylıkla sıvanmasını sağlamaktır.

Kolye üretim aşaması için önemli bir detay olan değerli ya da yarı değerli taşların bileklik üzerine konması ve sıvama işlemleri titizlik ile yapılmalıdır.

Hepsi Pozitif (8)

Son Eklenen Yazılar